BIOGRAFI


Pop-Hanna, musikal-Hanna, show-Hanna, schlager-Hanna..måste man bestämma sig? Nä! Jag gillar att utmana mig själv och tycker om att möta publiken på olika platser som i konserthallar, nattklubbar och teatersalonger. Alla platser är lika spännande och utvecklande och jag är så tacksam för alla fina människor som jag får lära känna i detta arbete.


En tidig start

Det var skönt att veta så tidigt vad jag ville satsa på. Sen dess har det gått i ett rasande tempo. Jag har fått träffa galet många begåvade människor.
Bland annat fått jobba med min idol Karl Dyall under Singin in the rain. Det trodde jag inte när jag stod svettig i danssalen på Balettakademien och tog klass för "Tyrone" i Fame. Då var jag 13 år.

Svettas mycket i replokalen

Det har varit och fortfarande är många timmar i replokalen, dansstudion och hos sångfröken. Man blir ju aldrig klar. Kroppen är mitt instrument och redskap som måste tas hand om varsamt. Min sångfröken brukar säga, -Hanna, det är viktigt att gå på grönbete ibland!
Jag vet, men jag mår ju som bäst när jag får jobba med det jag älskar och med personer som inspirerar mig.

Ett lagarbete

Har upptäckt det nu, när jag jobbat några år att det är så otroligt viktigt vilka man omger sig med. Jag älskar att jobba i grupp. Så inspirerande att jobba med människor som är bättre än en själv. På vissa plan alltså! ;)
Ta "Manipulated" t ex , oj vilket roligt projekt! Det var första gången som jag tävlade i melodifestivalen och då ville jag visa vad jag går för. Jag ville att numret skulle sticka ut. Det var mitt nummer och det var jag som bestämde. Att få handplocka dansare, stylist, make-up artist, hår ja allt, är så lyxigt. Sen ingick det ju även att ragga sponsorer och betala ur egen ficka men det var det värt. Det var därför extra skönt att höra Christer Björkmans betyg efter allt slit.

Det snyggaste numret i festivalens historia - Christer Björkman

2012 var det dags igen med låten Goosebumps! Så kul, för festivalen är bland det roligaste (och läskigaste) man kan vara med om. Första gången jag hörde låten den fick jag faktiskt gåshud. Med Linda Sundblad, mig och Tony Nilsson i studion skapade vi en skön poplåt i högt tempo med massor av energi och sköna beats! Återigen fick jag skapa ett nummer som jag är mycket stolt över!
Det har varit och fortfarande är många timmar i replokalen, dansstudion och hos sångfröken. Man blir ju aldrig klar. Kroppen är mitt instrument och redskap som måste tas hand om varsamt. Min sångfröken brukar säga,

-Hanna, det är viktigt att gå på grönbete ibland!

Jag vet, men jag mår ju som bäst när jag får jobba med det jag älskar och med personer som inspirerar mig.